Karantinada Psikolojik Sorunlar Yaşamamak İçin Tavsiyeler


Are you an introvert? Here are the best dating tips for you!
Ne oldu ramak mı kaldı kafayı tırlatmaya?


Hepimiz günden güne artık bu covid - 19, corona virüsünden bıkmış usanmış vaziyetteyiz.

Kendimize çeşitli uğraşlar ediniyoruz, film izliyoruz, netflix satın alıyoruz, diziler izliyoruz, yeri geliyor kitap okuyup genç isek ders çalışıyoruz.

Ama insan normalde de evcimen olsa bile bu karantina hissiyatı boğuyor bizi. 
Psikolojik olarak yaşadığımız sorunlar çok daha fazla sıkıştırmaya başlıyor. 
Normalde asosyal bir insan olan kişi de karantinada bunalıma girebiliyor çünkü özgür bir seçenek olarak evde kalınıyordu, şimdi ise mecburiyetin verdiği zaruriyetten kalıyoruz. 

Tabi kurallara uymak zorundayız çünkü sağlığımız söz konusu, fakat başlıkta dediğim gibi bu yazıyı karantinada iken evde psikolojik sorunlar yaşamamak için madde madde tavsiyeler vereceğim. 

Umarım elimden geldiğince insanlara bu konuda faydalı olabilmişimdir.


1. Uzun süredir aramadığın arkadaşlarını aramak

The art of the cold-call: Ringing up a random stranger

Bu sizi biraz gerebilir fakat onlar da siz gibi evde delirmenin eşiğindeler, ararsanız ve konuşursanız (sevdiğiniz, muhabbeti güzel arkadaşları aramanızı tavsiye ederim aksi halde sinirlerinizi bozup tabiki de sizi daha da daraltabilirler) çok daha verimli ve heyecanlı vakit geçirmiş olursunuz. Ve en azından buna vaktim yok bahanesi bulamazsınız. :)

2. Ailenle tanışmak



Kulağa garip geldiğinin farkındayım ama telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, kısacası tüm teknolojik araç gereçler yüzünden veyahut meşkalesi olduğumuz işlerimiz yüzünden ailemizle doğru düzgün vakit geçiremiyoruz. Şu karantina günlerinde, şu zor dönemlerde telefonlara gömülmek, bilgisayara tünemek yerine biraz da olsun ailemizin yanına gidip onlarla vakit geçirelim. Nasıl yapacağınızı tarif etmiyorum artık onu da yapıverin!

3. Yemek Yap - Hatta Başka Kültürlerin Yemeğini



Şimdi resime kadın koydum diye bunu es geçen erkek olursa ağzına doğru damacana fırlatırım! Ben de bir erkeğim fakat küçüklükten beridir evde canım sıkılınca malzemeler yettiğince farklı yemekler, hatta farklı kültürlerin yemeklerini yapmaktan çok zevk alıyorum.
Gerçekten yemek yaparken bambaşka bir insan oluyorsunuz. İnsan kendini kaybediyor. Biraz abarttım ama ihtiyacımız var mübalağalara :)

4. Retro Oyunlar Oyna Eskiye Dönüş Yap














Evet PC'ne, PlayStation'ına veya XBOX'ına Gta San Andreas, Gta Vice City, Half Life serisi, Resident Evil, Taxi Driver gibi retro, eskiden çok zevk aldığımız oyunları indirip yükleyerek oynayabilirsin. Emin ol eskilerde huzur var, hem değişiklik olmuş olur.

5. Dizi izle








" Biz bunu yapmasını bilmiyor muyuz? " dediğinizi duyar gibiyim ama kızmayın, bu aralar La Casa de Papel dizisinin yeni sezonu çalkalanıyor etrafta, ben izlemedim izlemeyeceğim belki de ama siz bi göz atabilirsiniz. Netflix'de yayınlanıyor. Özel tavsiye olarak Mr. Robot dizisini öneririm! :)

6. Oyun oyna











Az daha böyle tavsiyeler verirsem galiba dayak yiyecek gibiyim :D tamam bu çok basit bir tavsiye mobil oyun, pc oyunu, ps oyunu, xbox oyunu oynayarak vakit geçirebilirsiniz.

7. Meditasyon yap














Valla tüm yollar arasında ben bu tavsiyeyi seviyorum, şöyle bir iki saat kendinize zaman ayırıp içinizdeki ufukları genişletmek açmak çok güzel bir duygu. Tavsiye edilir.

Eğer sizin de tavsiyeleriniz var ise yorumlarda belirtin ki bu tavsiyelerden yararlanamayanlar sizin tavsiyelerinizden yararlanabilsinler. İyi karantinalı günler :).

Yorumlar